Samean ja kuivan ihon syy voi löytyä alkoholista

Kun ravinteet imeytyvät hyvin, suoliston bakteerikanta on terve ja kehossa tarpeeksi nestettä, myös koko kehon suurin elin eli iho näyttää sen ulospäin. Hyvinvoiva ja hehkuva iho on merkki sisäisestä hyvinvoinnista.

Kauniin ja terveen ihon ihanuus on siinäkin, että iho uusiutuu noin kuukauden jaksoissa. Siksi jo yksi tipaton kuukausi saa monet huomaamaan näkyviä positiivisia muutoksia ihossaan. Tietenkin jos alkoholin korvaa sokeriherkuilla, eivät muutokset ole yhtä voimakkaita. Mutta yhtä kaikki maksan saadessa lepoa, suoliston pinnan uusiutuessa (jo muutamassa päivässä) ja vedenjuonnista huolehtimalla iho alkaa nopeasti muuttua huomattavasti kauniimman sävyiseksi, tasaisemmaksi ja kimmoisammaksi kuin ennen.

Ihon kunnon paraneminen on monelle alkoholin käytön lopettavalle tai vähentäjälle ensimmäisiä merkkejä, joista huomaa elimistön sisällä tapahtuvan muutoksen. Kun iho alkaa näyttää paremmalta, ihminen näyttää myös nuoremmalta – ja se vasta on tervetullut muutos.

Ihon punoittaminen ja pintakuivuus katoavat nekin helposti tipattoman kauden myötä. Hyvin nesteytetty keho jakaa kosteutta myös ihon soluille, jotka heleyttävät etenkin kasvoja – kasvoissa kun ohut iho paljastaa ikääntymisen ja kehnon ruokavalion kaikkein herkimmin.

Comments are closed.