Kaakao & suklaa

kaakaoKaakao on suklaan raaka-aine. Kaakaota käytetään kuitenkin paljon muuhunkin kuin suklaan valmistamiseen. Kaakaopapu on raaka-aine, josta valmistetaan niin kaakaojauhe kuin kaakaovoi.

Luomu raakakaakaojauhetta voit ostaa täältä

Yksinkertaistaen kaakao tuotetaan seuraavasti: kaakaopavut kerätään ja fermentoidaan eli annetaan muutaman päivän olla auringossa. Kun pavut jauhetaan, niistä saadaan kaakaomassa. Massasta erotettu rasva on kaakaovoita ja jäljellejäävä kuiva massa on kaakaojauhetta.

Suuri osa meillä kaupoissa myytävästä suklaasta sisältää kaakaota varsin vähän. Sitäkin enemmän suklaassa tapaa olla sokeria ja lisäaineita sekä aromeja. Raakakaakao itsessään on erittäin terveellinen tuote. Se on ravintoarvoltaan huikea ja sisältää jopa 1200 aktiivista ainesosaa. Kaakaossa on valtava määrä antioksidantteja ja siitä saa runsaasti kuituja.

Jokailtainen kaakaojuoma ei siis ole ollenkaan huono idea – kunhan sen valmistaa oikeasta raakakaakaosta eikä lisäaineiden täyttämästä sokerimössöstä, jossa oikeaa kaakaota on vain nimeksi. Raakakaakaossa on tallessa kaikki kaakaopavun terveyshyödyt. Raakakaakao on puhdasta kaakaota eli siihen ei ole sekoitettu sokeria tai muitakaan aineita.

Raakakaakaojauhe on helppo ja monikäyttöinen tuote. Siitä voi valmistaa kaakaojuomaa, raakasuklaata, lisätä sitä pirtelöihin tai leivontaan.

Foodinin luomu raakakaakaojauhetta saat edullisesti täältä

Raakasuklaa, jossa kaakaota on muuallakin kuin tuotenimessä, on alkanut nousta Suomessakin ostoslistoille. Raakasuklaata voi valmistaa itse tai ostaa laadukkaita raakasuklaapatukoita. Verkkokaupoissa valikoima on laaja ja hinnat edullisia. Markettien karkkihyllyt voi siis edelleen jättää väliin, paras valikoima löytyy varmasti netistä!

Comments are closed.