Kuinka valita sopiva mehupuristin? 7 vinkkiä!

Kuinka valita itselle sopiva mehupuristin?

Mehustus on suositumpaa kuin koskaan ennen. Meistä jokaisen tuttavapiirissä on henkilöitä, jotka ovat kokeilleet mehupaastoa tai ainakin heitä, jotka surruttelevat omaa kylmäpuristettua tuoremehua kotikäyttöisellä mehupuristimellaan. Mietitkö, minkälainen mehupuristin sopisi sinulle? Tutustu alla oleviin vinkkeihin. Niiden avulla mehupuristimen valinnasta tulee lastenleikkiä. (Amazonista löydät edukkaimmat mehupuristimet)

NopeaMehustamisen täytyy olla nopeaa ja tehokasta! Jos sinulle on tärkeää, että mehustus sujuu nopeasti ja tehokkaasti, on valintasi mehulinko. Mehulingot tunnetaan englanninkielisissä maissa nimellä high speed juicer, mikä viittaa niiden toimintaperiaatteeseen. Mehulingon mehustinosa pyörii tyypillisesti kymmeniä tuhansia kierroksia minuutissa ja irrottaa tehokkaasti kaiken nesteen mehustettavista raaka-aineista. Mehulingon ehdoton etu on sen helppokäyttöisyys ja nopeus.

HiljainenMehupuristimen on oltava hiljainen. Jos valmistat mehua illalla tai aikaisin aamulla, jolloin muu perhe on nukkumassa, ei kannata valita mehulinkoa. Mehulingot ovat tyypillisesti hyvin äänekkäitä, koska mehustinosa pyörii niin vaihdikkaasti. Hiljaisuutta arvostavan mehustajan onkin syytä valita ns. mehuprässi eli 1- tai 2-kairainen mehustin. Näistä mehuprässeistä käytetään nimitystä slow juicer, mikä viittaa siihen, että niiden mehustuskaira pyörii alle 100 kierrosta minuutissa eli varsin rauhallisesti.

RentoHaluan että mehustin tekee kaiken raskaan työn! Jos haluat selvitä helpolla, ei kannata valita mehuprässiä. Mehuprässillä mehustaminen on aikaavievää puuhaa ja joudut näkemään vaivaa myös työntäessäsi mehustettavia aineita kohti kairaa. Jos haluat nauttia hyvästä mehusta pienellä vaivalla, valintasi on mehulinko. Mehulinko tekee raaka-aineista selvää jälkeä nopeasti, eikä sinun tarvitse kuin tiputtaa aineet mehustinosaan.

TerveellinenHaluan saada maksimaalisen määrän terveellisiä ainesosia mehustani. Mehulingolla valmistettu mehu on todella hyvää ja terveellistä, mutta ei vedä vertoja mehuprässillä tehtyihin mehuihin. Jos haluat saada maksimaalisen määrän terveellisiä ainesosia mehusta, kannattaa valita kaksikairainen mehupuristin, joka suoriutuu tehtävästä vielä yksikairaistakin paremmin. Kaksikairainen mehupuristin ei mehustettaessa nosta mehun lämpötilaa tai hapeta sitä. Tämä tarkoittaa, että mehu säilyy ravintoarvoiltaan erinomaisena jopa pari vuorokautta. Hyvän mehuprässin merkki on se, että koneesta tuleva kuitumassa on kuivaa eli siitä on puristettu kaikki neste pois.

VoimaKyllä minulla mehustamiseen aikaa löytyy, enkä pelkää pientä rasitusta. Jos otat mehustusprosessin urheilun kannalta, valintasi on edullinen manuaalinen mehuprässi, jonka kairaa pyörität kampeä kiertämällä. Pöytään kiinnitettävä manuaalinen mehuprässi saa aikaan laadukasta mehua, koska kierrosnopeudet ovat pieniä ja mehukin maistuu erinomaisen hyvältä pienen urheilusuorituksen päälle. Mikäli et halua mehustuksen olevan ihan näin extremeä, voit valita sähkökäyttöisen mehuprässin, jonka käyttö sekin vaatii hieman käsivoimia. Varsinkin kovempien raaka-aineiden painaminen pyörivää kairaa vasten saattaa nostaa hien pintaan.

AppelsiinimehuHaluan saada virkistävää appelsiinimehua joka aamu. Mikäli olet täysin tyytyväinen siihen, että saat erinomaisen makuista, ravintoarvoiltaan rikasta kylmäpuristettua appelsiinimehua aamulla, valintasi on sitruspuristin. Sitruspuristimen kanssa on vaivatonta ja edullista aloittaa omien mehujen tekeminen kotona. Mikäli jäät koukkuun mehustukseen (niin kuin useimmat), voit jatkossa hankkia itsellesi monikäyttöisemmän mehustimen.

HedelmiaHaluan valmistaa monenlaisia mehuja ja yllättyä uusista yhdistelmistä. Jos haluat saada täysin vapaat kädet mehujen tekemiseen, kannattaa valita kaksikairainen mehupuristin. Kaksikairainen malli on se ehdoton luksusmehustin, jonka kanssa pystyt mehustamaan miltei mitä tahansa ja tuloksena syntyy ravintoarvoiltaan kaikkein laadukkainta ja parhaimman makuista mehua. Kaksikairainen selviää esimerkiksi erilaisten oraiden, porkkanoiden ja muiden juuresten mehustuksesta vaivattomasti.

Holisti suosittelee:

Mehulingot:

Tefal XXL Juicer mehulinko. Tefalin XXL juicer on asiansa ajava ja erittäin edullinen mehulinko, joka sopii erinomaisesti ensimmäiseksi mehustimeksi. Tämän mehulingon erityisyys piileen sen suuressa syöttöaukossa, jonka ansiosta sinun ei tarvitse paloitella raaka-aineita juuri lainkaan tai lainkaan. Kokkiman.com myy Tefalin XXL Juiceria edullisesti.

STOLLAR BJB840-mehulinko. Stollarin mehulinko on varmasti yksi parhaimmista mehulingoista, jonka itselleen voi hankkia. Kyse on todellisesta ammattilaitteesta, joka kestää kovaakin käyttöä vuosia ja vuosia. BJB840 soveltuu myös jäähileisten drinkkien ja smoothieiden tekemiseen. Stollarin mehulingon saa edullisimmin Stockmannin verkkokaupasta – varsinkin, jos sinulta löytyy Stockan jäsenkortti.

Yksikairaiset mehupuristimet:

Wilfa SJ-150A. Wilfan mehuprässi sopii hyvin ensimmäiseksi mehustimeksi. Kyseessä on suhteellisen edullinen, mutta silti erittäin hyvä mehustin. Juomasäiliön tilavuus on vain 8 desiä, mutta jos mehustat vain omiin tarpeisiin, se on varmasti riittävä. Suosittelemme myöskin Wilfan osatamista Stockmanin verkkokaupasta.

Kaksikairaiset mehupuristimet:

Greenstar Elite. Greenstar Eliteä pidetään yhtenä parhaimmista mehustimista mitä maa päällään kantaa. Kyseinen kaksikairainen mehupuristin on käytännössä joka suhteessa parempi muita. Kuten Raakapuoti.com asian hieman vitsikkäästi ilmaisee: “Kun sinulle kelpaa vain paras. 
Kun haluat kuulua eliittin.
” Greenstar Elite ei ole halpa, mutta varmasti hintansa arvoinen. Sitä voi hankkia Raakapuodin verkkokaupasta.

Sitruspuristimet:

Cilio mehupuristin. Oletko kyllästynyt rihkamapuristimiin, joiden kanssa esimerkiksi appelsiinin mehustaminen kestää kauan, eikä kaikkea mehua saa irti hedelmästä? Cilion sitruspuristin saattaa olla sitten hyvinkin sinulle sopiva laite. Kyse on todella jämäkästä ja laadukkaasta sitruspuristimesta, joka säästää ranteita, eikä vaadi voiman käyttämistä juuri lainkaan. Todella kätevä ja erittäin tyylikäs design-sitruspuristin. Käy tutustumassa Kokkimanin verkkokaupassa.

4 Comments

 1. Onko tämä nyt sitten puristin vai linko vai mikä? http://www.biltema.fi/fi/Koti/Keittio/Varusteet/Mehupuristin-2000035329/

  Mistä ne edes erottaa?

 2. Kiitos kommentista!

  Mehupuristin-artikkelistamme löydät peruserottelun puristimien ja linkojen välillä http://www.holisti.fi/mehustus/mehustin-yksikairainen-kaksikairainen/ .

  Kysymykseesi vastaa parhaiten seuraava kohta artikkelistamme: “Sentrifuginen mehustin eli ns. mehulinko on huomattavasti helppokäyttöisempi verrattuna 1 tai 2-kairaisiin (eli mehupuristimiin). Mehulinko puristaa mehun vertikaalisesti pyörivän puristinosan avulla, mikä tekee prosessista nopean ja tehokkaan, joskin se hapettaa mehua huomattavasti 1- ja 2-kairaisia mehustimia enemmän.” Käytännössä tunnistat laitteen puristimeksi tai lingoksi tarkistamalla sen toimintamekanismin. Useimmiten laitteessa tosin ilmoitetaan, onko kyseessä mehupuristin vai mehulinko 🙂 Tarkkana kannattaa aina olla ja varmistaa asia tutustumalla laitteen tietoihin!

 3. Moi
  “Jos otat mehustusprosessin urheilun kannalta, valintasi on edullinen manuaalinen mehuprässi, jonka kairaa pyörität kampeä kiertämällä.”
  Mistä löydän tälläisen prässin? 🙂

 4. Tuolla ssj.fi nimisessä Suomifirmassa on monenlaista vehjettä

Comments are closed