Ruokavaliot

ruokavalioMaidoton, gluteeniton, paleo, vegaani, karppaus… kuulostaako tutulta? Ruokavalioita on lukemattoman monia ja syitä tietyn ruokavalion noudattamiseen voi olla useita. Eri ihmiset voivat olla samalla ruokavaliolla eri syistä. Toisaalta samaan vaivaan eri ihmiset etsivät ja löytävät ratkaisuja eri ruokavalioista. Toinen ei aina ole parempi kuin toinen – olemme yksilöllisiä ja kehomme toimivat eri tavoin. Erilaisten ruokavalioiden kokeilu voi olla hyvä tapa selvittää, millainen ravinto itselle sopii.

Ruokavalion noudattaminen voi tarkoittaa monia asioita. Jotkut seuraavat tiettyä ruokavaliota allergioiden tai yliherkkyyksien vuoksi. Toiset taas pyrkivät laihtumaan ja toiset lisäämään kehonsa hyvinvointia. Suomen kielessä saattaa yhä särähtää korvaan, kun joku puhuu dieetistä. Englannin kielestä meille kotiutunut sana tarkoittaa kuitenkin ruokavaliota eikä läheskään aina viittaa laihduttamiseen – ainakaan epäterveelliseen painonpudotukseen.

Olemme koonneet yhteen tietoa monista eri ruokavalioista. Kerromme, millä tuotteilla esimerkiksi maidottomassa ruokavaliossa voit korvata maitotuotteet tai mitä muutoksia gluteeniton ruokavalio tekee ostoslistaasi. Valinnanvaraa on paljon!

Comments are closed.