Hukassa tai vähissä olleet seksihalut lisääntyvät & seksuaalinen suorituskyky paranee

Alkoholi vaikuttaa hormonitoimintaan siten, että se yksinkertaistettuna lisää estrogeenin määrää elimistössä. Niinkin miehisenä juomana pidetty viina ja olut siis itse asiassa “naisistavat” kehoa! Tämä ei ole vain miesten ongelma, vaan liiallinen estrogeenin lisääntyminen kehossa laskee sukupuoliviettiä ja seksuaalista suorituskykyä myös naisilla.

Nousuhumalassa moni kokee, että seksihalut nousevat ja siksi kuulostaa ristiriitaiselta, että juomisesta luopuminen lisäisi halukkuutta. Tosiasia kuitenkin on, että vaikka hetkellisesti nousuhumalassa seksuaalinen halu mielen tasolla voi ilmetä, kehon fysiologinen totuus on aivan toinen. Tuntoherkkyys vähenee merkittävästi alkoholin myötä erityisesti kaikkein herkimmillä ja uloimmilla alueilla.

Orgasmikyky heikkenee, reaktiokyky ja tarkkuus heikentyy ja kehon kiihottuminen yhdyntävalmiuteen voi jäädä kokonaan pois. Hyvin monella on kokemuksia siitä, että ei kostu tai että ei saa erektiota, kun on juonut alkoholia. Jopa edellisen illan alkoholi voi tehdä tämän tempun keholle!

Tästä syystä tuntuu joskus siltä, että kun haluaisi seksiä illanvieton jatkoksi, se ei onnistu ja tuntuu, että “keho pettää”. Niin: ajatuksen tasolla haluat seksiä, mutta alkoholi on ilmoittanut kropallesi, että ei onnistu. Tuntoherkkyyden laskun lisäksi alkoholi rasittaa kehoa niin paljon jo kohtuulliseksi määriteltyinä määrinä, että elimistön täytyy keskittyä hoitamaan muita asioita eikä sillä ole voimavaroja lähteä lihan iloihin.

Kun luovut alkoholista, seksiin ja kiihottumiseen liittyvät hormonit alkavat toimia niin kuin niiden kuuluu ilman häiriötekijöitä toimia. Libido kasvaa, ääreisverenkierto on voimakas eli erektio jaksaa nousta ja viestit elimistössä kulkevat tehokkaasti – eli tunnet kosketuksen. Muita vaikutuksia on muun muassa nestetasapainon paraneminen, mikä auttaa ehdottomasti niin miesten kuin naisten kiihottumisessa ja emättimen kostumisessa.

Comments are closed.