Korvaa valkoinen sokeri kookossokerilla

Foodin kookossokeri, palmusokeri, luomu kookospalmusokeriKookossokeri tunnetaan myös nimellä palmusokeri. Se valmistetaan kookospalmun kukintojen nektarista tai medestä. Kukinto viilletään auki ja nektari valutetaan astiaan. Sitten nektari keitetään sokeriksi. Se ei siis ole samaa ainetta kuin kookosöljy tai kookoshiutaleet eikä maistu kookoshedelmältä. Kookossokerin tuottaminen ei vahingoita kookospalmuja eikä vaadi puiden kaatamista.

Kookossokeri sisältää runsaasti mineraaleja ja vitamiineja luonnollisessa muodossa, joita ei esimerkiksi valkoisessa sokerissa ole. Kauniin kullanruskean kookossokerin glykeeminen indeksi on hyvin alhainen, itse asiassa alhaisin kaikista sokereista – jopa alhaisempi kuin hunajalla. Käytännössä alhainen glykeeminen indeksi tarkoittaa sitä, että kookossokeri ei kohota verensokeria samaan malliin kuin esimerkiksi tavallinen valkoinen sokeri.

Kookossokeri sopii erinomaisesti korvaamaan valkoisen sokerin leivonnassa ja makeutuksessa. Ostaessasi kookossokeria valitse luomulaatuinen 100% kookossokeri. Markkinoilla on myös kookossokereita, joihin on sekoitettu muita ainesosia kuten maltodekstriiniä. Kotimaisista verkkokaupoista löydät laadukkaat vaihtoehdot, jotka ovat taatusti 100% kookossokeria.

Haluatko tietää enemmän kookossokerin valmistuksesta? Foodinin Lasse kävi paikan päällä kookossokerin viljelijäperheen luona. Lue juttu täältä. 

Holisti suosittelee:

FOODIN – KOOKOSSOKERI, LUOMU, 750G. Yllä olevasta linkistä pääset tutustumaan Foodinin kookossokerin valmistukseen. Suosittelen lukemista lämpimästi. Jos haluat ottaa kookossokerin testiin, on 750 gramman pussi sopiva vaihtoehto.

Mikäli tykästyt kookospalmusokeriin oikein toden teolla, voit hankkia sitä Luomutallista suuren määrän kerralla. Tarjolla on hulppea 10 kilon pakkaus.

kookos5

Comments are closed.