1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Raakahunaja

honeycombMaailmalla tunnetaan termi raakahunaja (raw honey). Suomessa ja itse asiassa EU-alueella raakahunajan käsitettä ei kuitenkaan käytetä. Se ei tarkoita, että Suomessa ei olisi saatavilla raakahunajaa, vaan päinvastoin: käytännössä kaikki suomalainen hunaja on raakahunajaa.

Mitä raakahunaja on?

Raakahunajan määritelmässä hunajaa ei tuotannossa lämmitetä missään vaiheessa yli 45 lämpöasteen, jotta kaikki hunajan luontaiset entsyymit, vitamiinit ja hivenaineet säilyvät alkuperäisessä muodossaan. Suomessa hunaja valmistetaan siten, että lämpötila ei nouse yli 40 asteen, joten aivan tavallinen kotimainen hunaja on raakahunajaa.

Joskus raakahunajalla voidaan tarkoittaa kennohunajaa. Kennohunaja on hunajaa, jota ei ole lingottu eli se on kiinni kennossa. Kennohunajaa myydään paloina, mutta sen saatavuus on melko vähäistä. Kennohunajaa voi syödä sellaisenaan ja pureskellun kennon joko syödä tai pureskelun jälkeen sylkäistä pois kuten purukumin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *