Ruususuola

ruususuolaRuususuola eli himalajan vuoristosuola louhitaan kallioperästä, nimensä mukaisesti yleensä Himalajan juurelta. Ruususuolan nimi juontaa tämän suolan kauniin vaaleanpunaisesta väristä, jonka se saa sisältämistään mineraaleista, raudasta ja mangaanista.

Ruususuola on aina raffinoimatonta eli puhdistamatonta suolaa, joten siinä on tallessa kaikki alkuperäiset mineraalit. Yhä useampi vaihtaa valkoisen, käsitellyn suolan ruususuolaan jo yksinomaan sen paremman maun vuoksi.

Ruususuolalla on tehty monen tieteellisen ja kattavan tutkimuksen lisäksi myös kevyempi niin sanottu “lehmätesti”. Lehmien on annettu valita suolanlähteensä erilaisista suolakivistä. Testin tulos oli, että lehmät valitsivat suolojen lähteekseen eri vaihtoehdoista mieluiten ruususuolakiven.

Ruususuolan rakenne

Ruususuola on monikäyttöinen suola: pienikiteisenä sitä voi lisätä tavanomaisen suolan tapaan niin aamupuuroon, leipätaikinaan kuin ripotella keitetyn kananmunan päälle. Suurikiteisenä ostettu ruususuola sopii muun muassa erilaisten ruokien pintakoristeluun.

Kalan suolaamisessa ei ehkä ole klassisen merisuolan voittanutta, mutta kaikkeen muuhun ruususuola sopii erinomaisesti. Se liukenee hyvin ja sen maku on pehmeä. Totuttuasi ruususuolan makuun, yleinen ruokasuola voi alkaa maistua aika pistävältä!

 


Ads
Tutustu verkkokauppoihin ja tilaa tuotteet helposti netistä!Kauppaan!

luontaisporssi-verkkokauppa-logo
Luontaisporssi tarjoaa kattavan valikoiman luontaistuotteita edulliseen hintaan. Yli 1000 tuotteen valikoiman luontaistuotteita, superruokia, elintarvikkeita ja urheiluravinteita.

- Hyvä valikoima mistä löytää helposti etsimänsä
- Nopea toimitus ja edulliset hinnat

Ostoksille!

luomutalli-verkkokauppa-logo

Luomutalli.fi on täysin uusi luomu- ja hyvinvointituotteiden verkkokauppa. Täältä tilaa helposti teet, pähkinät, Superfoodit ja paljon muuta. Todella suosittu!

- Kerrankin suomalainen luomuverkkokauppa josta löytää helposti etsimänsä.
-Netistä tehty tilaus toimitetaan nopeasti
- Hyvä asiakaspalvelu
Ostoksille!

hyvinvoinnin-verkkokauppa-logo

Hyvinvoinnin.fi verkkokaupasta tilaat vaivattomasti ja halvalla luontaistuotteet, Reilun kaupan tuotteet, luomuelintarvikkeet, luonnonkosmetiikkaa sekä ekologia pesu- ja puhdistusaineita.
-Luotettava, nopea kauppa!
- Hyvä valikoima Ekologisia pesu- ja puhdistusaineita!
Ostoksille!

aminoporssi-verkkokauppa-logo

Liikkuvan ihmisen verkkokauppa. Tilaa helposti siemenet, pähkinät, proteiinit sekä kaikki tarvitsemasi urheiluravinteet.

- Todella hyvä palvelu ja nopeat toimitukset
- Iso valikoima
Ostoksille!

Saako ruususuolasta jodia?

Ei saa. Mikään suola ei sisällä luonnostaan jodia. Sitä on Suomessa tyypillisesti lisätty puhdistettuun ja käsiteltyyn suolaan (esimerkiksi PAN-suola), mutta muutoin jodia ei suolasta saa. Ravitsemusasiantuntijat ovat pääosin sitä mieltä, että monipuolisesta ruokavaliosta ihminen saa tarvitsemansa määrän jodia ilman, että sitä on lisätty suolaan.

Jodi on ihmiselle tärkeä aine, mutta sitä tarvitaan määrällisesti vähän. Jos epäilet, ettei jodin tarpeesi täyty ruokavaliolla ja kaipaat käyttösuolaan lisättyä jodia, sinun ei silti tarvitse ostaa tavanomaista valkoista suolaa. Ruususuolaa saa kotimaiselta Voimaruoka-brändiltä myös jodin kera. Jodi on lisätty ruususuolaan merilevän muodossa. Siten ruususuola pysyy luonnollisena ja käsittelemättömänä.

Merilevä on yksi maailman parhaista jodin lähteistä ruokavaliossa. Harvempi suomalainen käyttää levää säännöllisesti, ellei ota sitä esimerkiksi viherjauheen muodossa. Suosittelemme kokeilemaan Himalajansuola+jodi -tuotetta, mikäli koet tarvitsevasi jodia suolan mukana. Luonnollisuudesta ja puhtaasta ruoasta sinun ei tässäkään asiassa tarvitse tinkiä.

Holisti suosittelee:

Luontaisporssi.fi

Hyvinvoinnin.fi

Comments are closed.