Kamomillatee rauhoittaa hermostoa ja auttaa kuukautiskipuihin

Kamomillatee on yrttitee. Se valmistetaan kamomillan kukista, tarkemmin sanoen mykeröstä, johon kuuluu kukan keltainen ja valkonen osa. Kamomillaa voi ostaa sekoitettuna vaikka vihreään teehen, mutta pääsääntöisesti kamomillatee valmistetaan hauduttamalla pelkkiä kamomillan kuivattuja mykeröitä.

Kamomillatee on monille nimeltä tuttu ja suurin osa ihmisistä osaa yhdistää sen rauhoittavaan vaikutukseen. Kamomillatee onkin rentouttava ja hermoja rauhoittava tee. Se rauhoittaa ruoansulatusta ja sopii mainiosti herkkävatsaisille. Rauhoittavan vaikutuksen lisäksi se auttaa keskittymään ja helpottaa kuukautiskipuja.

kamomilla

Kamomillatee lievittää stressiä

Niille, joilla äkillinen stressi tuntuu vatsaoireina, eli varsin monelle, kamomillatee tuo tunnetusti helpotusta oloon. Ruoansulatuselimistön toiminnan rauhoittajana kamomillatee lievittää vatsakipuja ja muuta epävakautta esimerkiksi stressivatsan kohdalla.

Rauhoittavan ominaisuutensa lisäksi kamomillatee on antibakteerinen. Se siis muun muassa ehkäisee ihosairauksia sekä helpottaa ientulehduksen oireita ja nopeuttaa sen paranemista. Jäähdytettyä kamomillateetä voikin käyttää suuveden tapaan.

Kamomillatee kannattaa ostaa kokonaisina kuivattuina kukintoina. Se on hyväntuoksuinen ja kauniin värinen tee, joka toimii erinomaisesti iltateenä rauhoittaen elimistön nukkumaanmenoa varten.

Comments are closed.