Luonnollisia energiabuusteja heille, jotka viettävät liian paljon aikaa netissä

Energiaa niille jotka viettävät liikaa aikaa netissä

Internetistä on tullut suuri osa hyvin monen ihmisen elämää nykyään. Suurin osa ihmisistä tekee töitä ainakin jossain määrin netin kautta tai omalla tietokoneella joka ikinen päivä. Kaiken lisäksi tietokoneella vietetään monta tuntia päivässä, mikä voi aiheuttaa päänsärkyä, saada niskalihakset jumiin ja silmätkin tulevat kipeäksi. Lisäksi monet tutkimukset ovat osoittaneet, että…

Lue lisää

Sinisen valon haitat – näin suojaat silmiäsi

Sininen valo on siniviolettia säteilyä, jota luonnollisesti tulee ennen kaikkea auringosta. Suuren osan sinisestä valosta silmiin heijastavat tietokoneen, puhelimen tai tabletin näyttö. Terveysriskin sinisestä valosta tekee se, että se aiheuttaa silmänpohjan ikärappeumaa sekä harmaakaihia.

Lue lisää

Kirja-arvostelu: Helvetinviikko

Vuoden 2015 paras kirjauutuus itsensä kehittämisen saralla ilmestyi joulukuussa. Nälkäisenä Holisti pääsi ensimmäisten lukijoiden joukkoon ja ahmi henkisen valmentajan Bertrand Larssenin Helvetinviikon.  

Lue lisää

Miten saada unta? Näin selätät univaikeudet

Kuinka saada unta ja miten nukahtaa illalla? Holisti vastaa.

Uni on avain hyvään oloon ja terveeseen elämään. Useimmilla suomalaisilla on kuitenkin jonkin asteisia uni- tai nukahtamisvaikeuksia, jotka aiheuttavat vireystilan laskua sekä muita ongelmia. Varsinkin näin kaamoksen aikana marras-joulukuussa, monet meistä miettivät, että miten saada unta.

Lue lisää

Holisti testaa: S’well vesipullo

Tällä kertaa Holistin testissä on New Yorkista 2010 startannut S’well vesipullo. Tarkkaan ottaen S’well on itse asiassa termospullo, joka lupaa pitää juoman kylmänä 24 tuntia tai kuumana 12 tuntia.

Lue lisää

Maratonin ja puolimaratonin harjoittelu

Holisti tuo kestävyysjuoksun salaisuudet julki. Maratonjuoksu on yksi kiinnostavimmista urheilumuodoista. Maratoniin liittyy niin paljon uskomuksia ja huhutietoa, että miltei jokaisella lenkkeilijällä on mielipide puolesta tai vastaa ja kourallinen vinkkejä jaettavaksi.

Lue lisää

Itse tehty gluteeniton näkkileipä

Näkkileipä on terveellinen herkku ja kauppojen näkkileipävalikoima on nykyisin melko laaja. Näkkileivällä herkuttelija tietää kuitenkin, että laadukkaista ja siemeniä sisältävistä näkkileivistä joutuu maksamaan melko korkeaa hintaa, varsinkin jos näkkileipä lisäksi on gluteeniton.

Lue lisää

Kuinka valita sopiva mehupuristin? 7 vinkkiä!

Kuinka valita sopiva mehupuristin itselle?

Mehustus on suositumpaa kuin koskaan ennen. Meistä jokaisen tuttavapiirissä on henkilöitä, jotka ovat kokeilleet mehupaastoa tai ainakin heitä, jotka surruttelevat omaa kylmäpuristettua tuoremehua kotikäyttöisellä mehupuristimellaan. Mietitkö, minkälainen mehupuristin sopisi sinulle? Tutustu alla oleviin vinkkeihin. Niiden avulla mehupuristimen valinnasta tulee lastenleikkiä. (Amazonista löydät edukkaimmat mehupuristimet)

Lue lisää

Holisti testaa: Luomutalli.fi

Luomutalli.fi testissä. Holisti kertoo kokemuksia verkkokaupasta.

Holisti.fi aloittaa nyt pienen julkaisusarjan, jossa testissä ovat hyvinvointialan verkkokaupat. Tuotteita on tullut tilattua sen verran monesta paikasta, että kokemuksia verkkokaupoista riittää vaikka muille jaettavaksi. Ensimmäisenä testissä on Luomutalli.fi

Lue lisää

Nokkosjauhe – Nokkonen on suomalainen superfood

Poltit siihen lapsena näppisi ja tuntui oudolta, kun mummi teki tuosta pisteliäästä rikkaruohosta jalkakylvyn – tai jopa keittoa. Nokkonen on suurimmalle osalle suomalaisista erittäin tuttu kasvi. Joskus se on kuitenkin jäänyt jonkinlaisen kasvipuolen rooliin, osittain yleisyytensä, osittain perimätiedon vähenemisen myötä.

Lue lisää

Ruusujuuri – pohjolan ginseng

Ruusujuuri tunnetaan ensisijaisesti sen fyysistä ja henkistä suorituskykyä lisäävästä vaikutuksesta.  Tähän tarkoitukseen ruusujuurta käyttävätkin muun muassa urheilijat ja liikunnan harrastajat. Nimestään huolimatta ruusujuuri ei ole ruusukasvi. Se on saanut nimensä juuren voimakkaan, ruusua muistuttavan tuoksun ansiosta.

Lue lisää

Aito ceyloninkaneli ja sen terveysvaikutukset

Muistatko uutisoinnin vuosikymmenen vaihteesta, kun lapsilta kiellettiin päiväkodeissa kaneli puurosta ja rajoitettiin joulupiparien syömistä? Kyseessä oli havahtuminen yleisimmin käytetyn kanelin kumariinipitoisuuteen. Kumariini on myrkyllistä ylittäessään tietyn määrän elimistössä ja aikuisillekin tavanomaisen kanelin käyttösuositus on vain yksi teelusikallinen vuorokaudessa. Aito ceyloninkaneli ei kuitenkaan sisällä kumariinia lähes lainkaan!

Lue lisää

Raaka kurpitsansiemen

Kurpitsansiemen on superruoka, jota on helppo lisätä melkein mihin tahansa ruokaan. Se sisältää runsaasti magnesiumia, sinkkiä ja rautaa. Erityispiirteinään kurpitsansiemen tekee hyvää eturauhasen terveydelle ja hyvien rasvahappojensa ansiosta se hoitaa verisuonten terveyttä.

Lue lisää

Pellavansiemen vai pellavansiemenrouhe?

Pellavansiemen liotus vs. pellavansiemenrouhe edullisesti netistä

Pellavansiemen on ennen kaikkea paras mahdollinen omega-3 rasvahapon lähde ruokavaliossa. Omega-3 hyödyntämiseksi pellavansiemenet kannattaa ostaa rouheena tai rouhia itse ennen käyttöä. Pellavansiemen sisältää myös muun muassa B- ja E-vitamiineja sekä kalsiumia, seleeniä ja magnesiumia, josta suomalaisilla on hyvin usein puutos. Pellavansiemen sisältää myös hyvää tekevää linolihappoa.

Lue lisää

Käytä iHerb alennuskoodia ja saat jopa 25% alennuksen

iHerb logo

iHerb on amerikkalainen luontaistuotteita myyvä verkkokauppa, jonka suosio Suomessa on kasvanut valtavasti viime vuosien aikana. iHerb verkkokaupasta tilaaminen onkin kannattavaa – varsinkin jos olet ensitilaaja, olet oikeutettu käyttämään iHerb alennuskoodia.

Lue lisää

Muovin merkinnät avattuna – vältä näitä muoveja

Muovien materiaalimerkit, muovin numeromerkinnät 1-7

Tiedätkö, mitä materiaalia käyttämäsi lautaset, mukit ja aterimet ovat? Entä säilytysastiat? Luultavasti ne ovat muovia, mutta millaista muovia? Erilaisia muoveja käytetään aina tuttipulloista haarukoihin ja pakasterasioihin. Muovien erilaiset koodit ja yksittäisen tuotteen kunto kertovat paljon siitä, kuinka turvallinen se on käytössä.

Lue lisää

Kookosvesi

Kookosvesi dr martins luomu

Kookosvesi valmistetaan nuorista kookospähkinöistä, jotka ovat vielä vihreitä. Kookosvesi kulkee kookospalmun läpi ja suodattuu matkalla pähkinän sisälle. Se on siis erittäin puhdas luonnontuote!

Lue lisää