Alkoholi vaikuttaa painonnousuun monella tavalla

Alkoholijuomissa on paljon kaloreita. Mutta kilojen kertyminen alkoholin käyttäjälle ei liity vain suoraan alkoholipitoisten juomien kalorimääriin.

Alkoholi on hermomyrkky ja maksasolumyrkky, joka saa elimistön keskeyttämään muut keskeytettävissä olevat puuhat, jotta se pääsee hoitamaan prioriteetin eli hankkiutumaan eroon kehoon ilmestyneestä etanolista. Siksi rasva-aineenvaihdunta hidastuu tai menee tauolle, kunnes maksa on saanut hoidettua alkoholin.

Koska alkoholi sotkee myös unen, joka on huipputärkeä osa hormonien säätelyä, alkoholin käyttö ja ylipaino kulkevat hyvin usein käsi kädessä. Heikko uni saa syömään määrällisesti enemmän, ja toinen olennainen asia on kehon toiminnan muuttuminen. Alkoholi ei ole aineenvaihdunnan tai rasvanpolton ystävä. Hyvä uutinen on se, että kohtuukäyttäjänkin ryhtyessä tipattomalle kilot alkavat karista.

Alkoholista luopuminen tuo myös lisää aikaa ja toimintakykyä. Liikunta lisääntyy usein huomaamattakin, koska juomisesta ei tarvitse toipua eikä väsymystä ja krapulaa tule hoidettua sokeri- ja rasvaisilla herkuilla.

Comments are closed.