Inkivääritee helli vatsaa ja voi hillitä elimistön tulehdusta

herb_teaTermi inkivääritee viittaa yleensä inkiväärijuomaan, jossa ei siis ole teelehtiä vaan inkivääriä ja esimerkiksi hunajaa makeutuksena. Tyypillisesti inkivääritee valmistetaan tuoretta inkivääriä viipaloimalla, limen tai sitruunan mehua lisäämällä ja hunajalla makeuttamalla. Inkivääriteessä on kaikki inkiväärin hyödyt. Lämpimässä juomassa tehostuu erityisesti inkiväärin kuuluisa flunssan hoidossa tai  ennaltaehkäisyssä hyödyllinen vaikutus.

Inkivääritee on yrttitee, joka auttaa moneen vaivaan. Tunnetuimpia vaivoja, joihin inkivääri auttaa tehokkaasti, ovat nivelkivut ja reuman oireilu sekä vatsan toiminnan ongelmat. Inkivääri vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja hillitsee elimistön tulehdusta sekä lievittää kipua.

Inkivääriteen valmistus ei vaadi tuoretta inkivääriä, vaan myynnissä on lukuisia erilaisia valmiita inkivääriteelaatuja. Tuoretta inkivääriä ei aina ole tarjolla ja valmiit teepussit ovat käytännöllinen ratkaisu vaikkapa työpaikalla. Esimerkiksi Yogi ja Clipper -brändit valmistavat inkivääriteetä erilaisissa muodoissa.

Annospakattu inkivääritee voi olla yrttitee, jolloin se sisältää inkiväärin lisäksi esimerkiksi sitruunaruohoa, sitruunankuorta, omenaa tai pippuria. Vaihtoehtona on myös teenlehtiä sisältävä varsinainen tee, jossa inkivääri on mausteena. Teen ystävälle tämä vaihtoehto voi sopia paremmin – inkiväärin teho ei vähene, kun se yhdistetään teenlehtiin.

Inkivääriteen valmistus inkiväärijauheesta on helppo tapa lisätä inkiväärin käyttöä tai täsmähoitaa esimerkiksi flunssan oireita. Normaaliin tapaan valmistettuun teehen tai kahviin voi lisätä teelusikallisen inkiväärijauhetta, jolloin tämän tehokkaan mausteen terveysvaikutukset nousevat esille. Laadukasta inkiväärijauhetta löytää helposti verkkokaupoista.

Comments are closed.