Korvaa valkoinen sokeri kookossokerilla

Kookossokeri tunnetaan myös nimellä palmusokeri. Se valmistetaan kookospalmun kukintojen nektarista tai medestä. Kukinto viilletään auki ja nektari valutetaan astiaan. Sitten nektari keitetään sokeriksi. Se ei siis ole samaa ainetta kuin kookosöljy tai kookoshiutaleet eikä maistu kookoshedelmältä. Kookossokerin tuottaminen ei vahingoita kookospalmuja eikä vaadi puiden kaatamista.

Kookossokeri sisältää runsaasti mineraaleja ja vitamiineja luonnollisessa muodossa, joita ei esimerkiksi valkoisessa sokerissa ole. Kauniin kullanruskean kookossokerin glykeeminen indeksi on hyvin alhainen, itse asiassa alhaisin kaikista sokereista – jopa alhaisempi kuin hunajalla. Käytännössä alhainen glykeeminen indeksi tarkoittaa sitä, että kookossokeri ei kohota verensokeria samaan malliin

kookos5

kuin esimerkiksi tavallinen valkoinen sokeri.

Kookossokeri sopii erinomaisesti korvaamaan valkoisen sokerin leivonnassa ja makeutuksessa. Ostaessasi kookossokeria valitse luomulaatuinen 100% kookossokeri. Markkinoilla on myös kookossokereita, joihin on sekoitettu muita ainesosia kuten maltodekstriiniä. Kotimaisista verkkokau

poista löydät laadukkaat vaihtoehdot, jotka ovat taatusti 100% kookossokeria.

Haluatko tietää enemmän kookossokerin valmistuksesta? Foodinin Lasse kävi paikan päällä kookossokerin viljelijäperheen luona. Lue juttu täältä. 

Comments are closed.