Itse tehty gluteeniton näkkileipä

nakkileipaNäkkileipä on terveellinen herkku ja kauppojen näkkileipävalikoima on nykyisin melko laaja. Näkkileivällä herkuttelija tietää kuitenkin, että laadukkaista ja siemeniä sisältävistä näkkileivistä joutuu maksamaan melko korkeaa hintaa, varsinkin jos näkkileipä lisäksi on gluteeniton. Siemennäkkileipää löytää hyvin varustetuista kaupoista, mutta hinnat ja näkkileivän suolapitoisuus ovat usein korkeita.

Onneksi näkkileipää on helppo tehdä itse! Holisti valitsi suosikikseen useita erilaisia siemeniä sisältävän gluteenittoman näkkileivän reseptin. Itse tehty siemennäkkileipä maistuu taivaalliselle ja toimii loistavasti myös viemisenä ystävien luona kyläillessä. Kokeile ja ihastu!

Katin helppo siemennäkkileipä (gluteeniton)

2 pellillistä rapeaa näkkäriä

1 dl rouhittua tattaria (hiutaleet)
2,5 dl maissijauhoa
1 dl luomu auringonkukansiemeniä
1 dl luomu kurpitsansiemeniä
0,5 dl kokonaisia luomu pellavansiemeniä
1 dl luomu seesaminsiemeniä
0,5 rkl ruususuolaa tai kalaharin suolaa

Mausteita maun mukaan. Siemennäkkileipään sopivat muun muassa rakuuna, salvia, meirami, valkosipuli, basilika tai oregano. Rohkea kokeilee rosmariinia!

Sekoita keskenään kuivat aineet, jonka jälkeen lisää 0,5 dl luomu oliiviöljyä ja 3 dl KIEHUVAA vettä.

Jaa taikina kahteen osaan (taikinasta tulee 2 pellillistä) ja kauli kahden leivinpaperin välissä ohueksi. Aseta pellille leivinpaperin päälle. Näkkileivän pinnalle voi vielä ripotella siemeniä tai sormisuolaa.

Paista uunissa n. 150 asteessa 45-60 min. Erilaiset uunit vaativat eri ajan, joten tarkkaile näkkärin väriä ja kohoamista. Näkkileipä on valmista, kun sen pinta on kauniin kullanruskea ja se on kohonnut hieman. Ta-daa, se oli helppoa!

Comments are closed.