Kirja-arvostelu: Helvetinviikko

Vuoden 2015 paras kirjauutuus itsensä kehittämisen saralla ilmestyi joulukuussa. Nälkäisenä Holisti pääsi ensimmäisten lukijoiden joukkoon ja ahmi henkisen valmentajan Bertrand Larssenin Helvetinviikon.  Paras -kirjallaan lukijoita yhä suurempiin tavoitteisiin ja parempiin suorituksiin innostanut Larssen tuo uudessa Helvetinviikossa ajattelunsa käytäntöön.

Helvetinviikko on tuttu käsite Paras -teoksesta, jossa Larssen kuvailee armeijasta lainattua hel-ve-tin rankkaa viikkoa, joka vie yksilön äärirajoille niin fyysisesti kuin henkisestikin. Uudessa kirjassaan Larssen keskittyy opastamaan oman helvetinviikon rakentamisessa päivä päivältä, tehtävä tehtävältä.

Mikä on helvetinviikko?

Työssään henkisenä valmentajana Larssen kohtaa usein yritysjohtajia tai huippu-urheilijoita, mutta kirjassa toteutettu helvetinviikon ohjeistus sopii kenelle tahansa – juuri sinulle ja minulle. Helvetinviikko on yksi kalenteriviikko, jonka aikana haastat itsesi, kohtaat pahimmat pelkosi ja viet itsesi epämukavuusalueelle palaamatta koko viikkoon sieltä takaisin. Kuka tahansa voi nostaa tasoaan. Helvetinviikon tarkoitus on näyttää itsellesi, että pystyt paljon parempaan ja kestät paljon enemmän kuin koskaan olet kuvitellut.

Helvetinviikko voi kuulostaa liioitellulta. Tai tuntua niin vaativalta, ettei siihen ole omassa elämässä mahdollisuutta lasten, töiden tai fyysisen loukkaantumisen vuoksi. Jutun juju onkin siinä, että viikko on sekä nimensä veroinen että toteutetaan juuri siinä elämäntilanteessa kuin olet. Ennen viikon aloittamista kartoitat tarkasti, mitkä ovat kehitettäviä puoliasi, mitä haluat koko elämältäsi, mitä pelkäät ja sitten painat sHelvetinviikkoata lasissa tuulta päin niin, että murrat kaikki kuvittelemasi henkiset ja fyysiset rajat, joiden vankina olet.

Mitä voit odottaa käytännössä? Pahimmillaan helvetinviikko on jälleen yksi nopeasti syttynyt ja kahden päivän jälkeen kesken jäänyt yritys, josta jää vain huono maku suuhun. Jos et antaudu helvetinviikolle tosissasi, et tule koskaan suorittamaan sitä.

Valmistaudu ja tee täysillä

Parhaimmillaan helvetinviikko on portti taivaaseen, tiukka rajanveto vanhan hämärän ja uuden kirkkaan välille. Helvetinviikko vaatii aitoa heittäytymistä. Larssen antaa erinomaiset ohjeet helvetinviikon suunnitteluun ja toteuttamiseen, mutta matka pitää tehdä itse. Viikolla on nimensä ihan syystä, sillä se voi olla henkisesti raskainta mitä olet koskaan tehnyt. Jos niin käy, olet tehnyt helvetinviikon oikein. Myös palkinto on silloin arvoisensa. Kirjassa annetut tarkat ohjeet auttavat viikon suunnittelussa ja tavoitteiden muotoilussa.

Kokeneellakin itsensäkehittäjällä voi mennä sormi suuhun helvetinviikon kanssa, joten Larssenin antamaa selkeää ja konkreettista ohjeistusta on syytä kiittää. Helvetinviikko innostaa nostamaan tasoa ja ottamaan itsestä paljon enmmän irti  – ja tekee aloittamisesta innostavaa ja helppoa. Valmistautuminen on kaiken a ja o, siksi kirja on täynnä konkreettisia tehtäviä ja kysymyksiä viikon suunnittelua varten.

Helvetinviikko on mainio esimerkki Larssenin lanseeraamasta The Bertrand Waysta. Haasta itsesi. Pyri parempaan. Ole kiitollinen ja läsnä. Anna kaikki mitä sinulla on annettavana. Parempaa tapaa käynnistää vuotta 2016 tuskin löydät!

Comments are closed.