Holisti testaa: S’well vesipullo

swell-pulloTällä kertaa Holistin testissä on New Yorkista 2010 startannut S’well vesipullo. Tarkkaan ottaen S’well on itse asiassa termospullo, joka lupaa pitää juoman kylmänä 24 tuntia tai kuumana 12 tuntia. Muotoilunsa ja ilmeisen käyttömukavuutensa ansiosta se on kuitenkin vakiintunut jenkeissä myös puhtaasti vesipulloksi (Katso Amazonin valikoima täältä).

Miksi testissä on S’well vesipullo? S’well markkinoi itseään kestävänä juomapullona, joka myös tekee hyvää (jokaisen pullon tuotosta osa menee hyväntekeväisyyteen). Materiaalina on ruostumaton teräs, josta ei liukene juomaan haitallisia yhdisteitä. Holistin suosikkijuomapullo tähän mennessä on ollut LifeFactoryn lasinen juomapullo. S’well tuo vaihtelua ja uusia ominaisuuksia ekologista ja turvallista juomapulloa etsivälle. Testataan siis!

Miltä näyttää ja tuntuu? Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pullo on kaksiseinäinen ja siinä on laadukkaista termospulloista tuttu tiivis korkki. 500 ml pullo on erittäin käytännöllinen ja pullo on muotoiltu sopimaan kaikkiin standardimallisiin pullotelineisiin, kuten autoon, polkupyörään ja lastenvaunuihin. Amazonin verkkokaupasta saa myös 260 ml S’well pulloja, joita Suomessa ei ainakaan vielä ole myynnissä.

S’well pullo on jykevämpi kuin puolen litran Vichy-pullo, mutta se näyttää silti kepeältä. Lasiseen juomapulloon verrattuna S’well tuntuu myös virkistävän kevyeltä kädessä. Korkki vaikuttaa todella tiiviiltä, muta on kuitenkin helppo kiertää auki vähän väliä ilman turhautumista. Toki LifeFactoryn pillikorkki toimii paremmin esimerkiksi kuntosalilla tai spinning-tunnilla, mutta kävelylle, retkelle tai toimistoon voi valita tyylikkään S’wellin.119481844_1(2)

S’wellin suuaukko on kiitettävän leveä: pulloon on helppo heittää mukaan jääpaloja tai puristaa sitruunamehua. Juominen pullosta on silti helpompaa kuin vaikkapa Eva Solo vesipullosta (BPA-vapaa muovi), jonka suuaukko on liiankin leveä eikä sovellu ainakaan liikkeessä juomiseen.

Stockmannilla, joka on tällä hetkellä Suomessa ainoa S’wellin jälleenmyyjä, värivalikoimassa on monta tyylikästä vaihtoehtoa. Katso Stockan uudistunut valikoima täältä! Holistin testissä on tyylikäs ja klassinen valkoinen S’well vesipullo. Se on upea!

Miten S’well vesipullo pärjäsi testissä? Pulloa oli helppo kuljettaa mukana. Korkki on luotettava – vaikka pullo oli ylösalaisin käsilaukussa, se ei vuotanut lainkaan. Harvasta pullosta voi sanoa näin, joten tämä oli varsin positiivinen yllätys.

Termos-ominaisuus tuli testattua tällä lyhyehköllä jaksolla vain kylmien juomien osalta. Jääpala pysyi jääpalana, vesi yhtä viileänä kuin pulloon laitettaessa.

Käyttömukavuus on sekä-että. Pullo tuntuu mukavalta pieneenkin käteen eikä lipeä otteesta. Ulkonäkö antaa liukkaan vaikutelman, mutta pullosta saa hyvän otteen hoppuillessakin. Suuaukon koko on sopiva sekä pullon täyttämiseen että juomiseen.

Ainoa ongelma on siinä, miltä teräspullosta juominen maistuu. Teräs huulilla ei ole kaikkein ihanteellisin materiaali eikä se vedä vertoja lasille. Vaikka verrokki LifeFactoryn pullossa on muovinen pilliosa, maistuu ainakin hanavesi tyylipuhtaimmalta lasipullosta nautittuna. Jo testin aikana tuli silti huomattua, että nopeasti teräspulloonkin alkaa tottua. Holisti haaveilee vesipullosta, joka antaisi lasisen pullon täydellisen makunautinnon, mutta teräspullon keveyden ja termos-ominaisuuden. No, ihan kaikkea ei voi saada samassa tuotteessa. Puhdistuksen osalta täytyy muistaa, että S’well vesipullon pesuun kannattaa käyttää pulloharjaa ja että sitä ei saa pestä astianpesukoneessa.

119481196_1Loppufiilis S’well vesipullosta on erinomainen. Pullo on juuri oikean kokoinen, kätevä käytössä, monipuolinen ja kestävä. On myös mahtavaa, että sama pullo toimii kompromissivapaasti sekä vesipullona että tee-termoksena. Ja onhan se tietenkin todella, todella kaunis. Ulkonäöltään LifeFactoryn vesipullot vaikuttavat S’wellin rinnalla jopa vähän junteilta. Tämä pullo tuli Holistin kotiin jäädäkseen.

One Comment

  1. Voiko tässä pullossa säilyttää kylmää maitoa muutaman tunnin ajan? Jonkun toisenmerkkisen termosmukin kohdalla luki, ettei maitoa saa käyttää.

Comments are closed