Matcha tee on vihreää kultaa – virkistävä ja kehoa hoitava juoma on arjen luksusta

MatchaMatcha tee valmistetaan teepensaan lehdistä. Se on vihreää teetä, jossa teepensaan lehdet on jauhettu kokonaisina ja tuoreina. Jauhetut vihreän teen lehdet sekoitetaan juotavaan veteen. Matcha tee poikkeaa siis tavallisesta vihreästä teestä siinä, että se sisältää jauhettuja teelehtiä, eikä vain haudutettua vettä. Tuoretee kannattaa säilyttää jääkaapissa sen jälkeen, kun pakkaus on avattu.

Aito matcha tee on japanilainen tee, vaikka myös kiinalaista matcha teetä myydään. Se ei kuitenkaan silloin ole varsinaisesti oikeaa matcha teetä.

Matcha tee tekee hyvää kehollesi

Matcha tee myydään jauheena, jossa on luonnostaan voimakkaan vihreä väri. Yksi matcha tee kupillinen vastaa jopa kymmentä kupillista tavanomaista vihreää teetä. Se on siis oikea supertee! Matcha teen terveysvaikutukset ovat pääosin samat kuin vihreällä teellä, onhan kyseessä sama lehti, mutta tuoreutensa ansiosta matcha tee sisältää muuta vihreää teetä enemmän hyötyjä – ja ennen kaikkea tiivimmässä muodossa.

Matcha tee info yle areena

Klikkaa kuvaa siirtyäksesi YLE Areenaan

Näin valmistat matcha teetä – matcha vispilä saa aikaan perinteisen vaahdotuksen

Matcha tee valmistetaan sekoittamalla laakeaan kuppiin oman maun mukaan 1/3-1 teelusikallinen matcha jauhetta ja pari desilitraa 80-asteista vettä. Voit valmistaa makusi mukaan joko ohutta tai paksua matcha teetä.

Kannattaa aloittaa matchaan tutustuminen ohuella eli laimeammalla sekoituksella ja sitten hiljalleen muuttaa seoksen paksuutta oman maun mukaan.

Matcha teen sekoittamiseen käytetään perinteisesti matcha vispilää. Matcha vispilä on pieni bambusta valmistettu vispilä, jolla tee sekoitetaan sik sak-tyylisellä liikkeellä. Tämä saa aikaan matcha teelle ominaisen vaahtoutumisen. Tee sik sak-liikettä nopeassa tahdissa, jotta tee vaahtoutuu kauttaaltaan tasaisesti. Matcha vispilä on edullinen ostos ja sillä matcha tee saa sille ominaisen vaahdon. Voit aivan hyvin käyttää myös maidonvaahdotinta, jos sinulta löytyy sellainen kotoa.

Matcha tee juodaan kuumana heti valmistamisen jälkeen.Matcha2

Matcha tee sopii myös leivontaan

Matcha tee on paitsi herkullinen ja terveellinen juoma, siitä voi valmistaa paljon erilaisia leivonnaisia. Matcha tee sopii hyvin muun muassa kakkuihin ja leivoksiin. Olet saattanut nähdä ainakin kuvia vihreistä kakkupaloista. Niihin on käytetty matcha teetä, jota on ylistetty tuoreesta ja virkistävästä maustaan leivonnaisissa. Leivontaa varten matcha teetä myydään leivontaan sopivassa muodossa ja trendikkäitä reseptejä on helposti saatavilla.

Comments are closed.