Pakuritee – kotimainen terveysjuoma on tunnettu vaikutuksistaan

Pakuritee valmistetaan pakurikäävästä, joka on suomalainen superfood. Suomen ulkopuolella terveysvaikutuksistaan kuuluisa pakurikääpä tunnetaan usein nimellä chaga. Tarkkaan ottaen pakuri on lahottajasieni. Pakurikääpä sisältää todella runsaasti antioksidantteja – sen SOD-entsyymipitoisuus on hämmästyttävän korkea – jotka suojaavat elimistöä.

Pakuria löytää Suomen luonnosta melko helposti, jos vain vaivautuu laittamaan saappaat jalkaan ja etsimään sitä. On syytä muistaa, että pakurikäävän kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, joten sen keräämiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa. Pakuri erilaisina valmisteina on onneksi helposti saatavilla, joten aikaa ja vaivaa itse keräämiseen ja käsittelyyn ei tarvitse laittaa. Kotimaiset pakurikääpätuotteet ovat korkealaatuisia.

chagaPakuriteen valmistus

Pakuriteen voi valmistaa usealla eri tavalla. Pakuriteetä myydään valmiissa teepusseissa, jotka laitetaan kuumaan veteen hautumaan samoin kuin mikä tahansa tee. Pakuritee annospusseissa on kätevä tuote esimerkiksi työpaikalle. Annospussien sisältö on puhdasta pakurikääpää.

Pakuriteen valmistus onnistuu helposti myös pakurijauheesta, joka on puhdasta jauhettua pakurikääpää. Jauhe on yleensä pakattu sinetöitävään pussiin, josta jauhetta on helppo annostella lusikalla. Pakurijauhe sopii teeksi sellaisenaan tai kahvin tai teen joukkoon lisättynä. Pakurijauhe on kätevä superfood myös muun muassa pirtelöiden tai puurojen sekaan.

Pakuriteen hyödyt

Pakuriteetä on käytetty vuosisatojen ajan vatsaoireisiin ja mahahaavan hoitoon, suolisto-ongelmiin sekä virkistämään. Pakuriteetä onkin käytetty kahvin korvikkeena.

Pakuri vahvistaa elimistön immuniteettia, parantaa kuntoa ja auttaa jaksamaan paremmin. Se myös alentaa kolesterolia ja tukee sydämen toimintaa. Antioksidanttirikkaampaa luonnontuotetta kuin pakurikääpä on vaikea löytää, ja kaiken lisäksi pakuri on puhdas, kotimainen tuote.

Pakuriteen haitat

Pakuriteellä tai pakurikäävän käytöllä ei ole juurikaan haittoja, mutta sen käyttöä samanaikaisesti antibioottikuurin  tai veren hyytymistä estävän lääkityksen kanssa ei suositella. Myös sieniallergikoille pakurikääpä aiheuttaa helposti samanlaista oireilua kuin muutkin sienet.

Comments are closed.