Kurpitsansiemen sisältää paljon hyvää – niistä saat muun muassa omega-3-rasvahappoja

Foodin raaka kurpitsansiemen luomutuotettu, itävaltalainen, styrianKurpitsansiemen on huippuravintoa: sen terveysvaikutuksia on lukuisia. Kurpitsansiemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja ja madaltavat korkeaa verenpainetta. Kurpitsansiemen sisältää runsaasti elimistölle arvokasta magnesiumia ja L-tryptofaania, joka liittyy serotoniinin tuotantoon.

Naisille kurpitsansiemen on hyvä lisä ruokavalioon erityisesti magnesiumin takia, kun taas miehille kurpitsansiemen eturauhasen liikakasvua hillitsevä vaikutus on hyödyksi. Tämä on todettu useissa tutkimuksissa.

Muun hyvän lisäksi kurpitsansiemen pitää sisällään muun muassa K-vitamiinia, sinkkiä ja rautaa. Sen rasvahappokoostumus on erinomainen ja kurpitsansiemen onkin sydän- ja verisuoniterveyttä tukeva tuote.

Kurpitsansiemen, kuten muutkin siemenet, kannattaa ostaa luomuna saadaksesi mahdollisimman puhdasta ruokaa. Suurin osa Suomen kaupoissa myytävistä kurpitsansiemenistä tuotetaan Kiinasta.  Vaihtoehtoja tälle kuitenkin on: esimerkiksi suomalaisista verkkokaupoista saa erinomaisia itävaltalaisia luomulaatuisia kurpitsansiemeniä. Lue lisää blogistamme!

Holisti suosittelee:

Luomutalli myy luomutuotettuja itävaltalaisia kurpitsansiemeniä raakana. 250 gramman pussin saa erittäin edullisesti ja se soveltuu hyvin esimerkiksi tuotteeseen tutustumiseen. Kyse on Styrian-lajikkeen kurpitsansiemenistä, jotka ovat isoja ja joissa on voimakas puhdas maku.

Meillä kuluu kurpitsansiemeniä paljon (salaateissa, rahkan tai jogurtin seassa, lämpimien ruokien päälle ripoteltuna, siemennäkkileivässä yms), joten hankimme hieman suurempia pusseja kerralla.

Comments are closed.